ΑΛΛΑΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ : ENGLISH / ΑΓΓΛΙΚΑ
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
CHECK IN
CHECK OUT
PERSONS / ROOM
 
 
NEWSLETTER
Τοποθεσία
MUSEUM HOTEL
Μπουμπουλίνας 16 - 10682
Αθήνα Ελλάδα
Τηλέφωνο: + (30) 210 3805611
Φαξ: + (30) 210 3800507
e-mail: info@museum-hotel.gr
 
Οι επισκέπτες της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια πόλη μοναδική, που συνδυάζει τις σύγχρονες υποδομές και τα ιστορικά μνημεία σε μια γειτνίαση που αναδεικνύει την ξεχωριστή ταυτότητα της πόλης. Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, οι επισκέπτες ? μεταξύ άλλων ? μπορούν να δουν το Θέατρο του Διονύσου, το αρχαιότερο θέατρο του κόσμου, όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα έργα των μεγάλων τραγικών Ασκληπιού, Ευριπίδη και Σοφοκλή ή να περπατήσουν γύρω από την Πνύκα, όπου κατά τους αρχαίους χρόνους συγκεντρώνονταν οι Αθηναίοι και ψήφιζαν για σημαντικά πολιτικά ζητήματα. Επίσης, μπορούν να κάνουν βόλτα γύρω από την Αρχαία αγορά και την Ακρόπολη.

Σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη της Αθήνας, είναι η ανάβαση στην Ακρόπολη. Ο μαγευτικός Παρθενώνας, που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου κατασκευάστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Ο ναός είναι αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, από την οποία πήρε το όνομά της η πόλη της Αθήνας.
Η περιοχή γύρω από την Ακρόπολη είναι ένας μοναδικός αρχαιολογικός χώρος με ναούς, θέατρα, νεκροταφεία και αγορές. Στην Αθήνα, οι επισκέπτες μπορούν να δουν φημισμένα μνημεία όπως το Ναό του Ολυμπίου Διός, το αρχαίο νεκροταφείο Κεραμεικού, την Αρχαία Αγορά, το Ναό του Ήφαιστος, ο Άτταλος Arcade, τον Πύργο των Ανέμων και πολλά άλλα.

Αξιόλογα έργα τέχνης φιλοξενούνται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Κατά την παραμονή σας στην Αθήνα μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά μουσεία όπως το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Στην Αθήνα υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. Τα εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα, όπως το Παναθηναϊκό Στάδιο, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ζάππειο, το Ιλίου Μέλαθρον. Η Βουλή των Ελλήνων στην Πλατεία Συντάγματος, με την συχνή αλλαγή των φρουρών - τσολιάδων μπροστά από το κοινοβούλιο.
Οι λόφοι που περιβάλλουν την πρωτεύουσα προσφέρουν πανοραμική θέα της Αθήνας. Η πιο εντυπωσιακή θέα που πρέπει να απολαύσετε είναι από την κορυφή του Λόφου του Λυκαβηττού στο κέντρο της Αθήνας. Στην κορυφή του λόφου όπου δεσπόζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου μπορείτε να φτάσετε με τα πόδια, με το αυτοκίνητο ή με το τελεφερίκ.
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
Map